Expert Mode: downsizing transport stream from 1080p to 720p?

Chewbie10
Posts: 6
Joined: 11 Mar 2008, 04:20

Expert Mode: downsizing transport stream from 1080p to 720p?

Postby Chewbie10 » 11 Mar 2008, 17:04

I see in expert mode, it looks feasible. Can anyone help me, I'm looking to take my backed up Blu Ray disk (already ripped to my drive) and I use TsRemux to take the movie m2ts file to convert it to a transport stream. I would then like QMC to downsize the outputted TS file to a 720p TS video. I would like to keep the Dolby Digital 5.1 too. Thanks in advance, I keep getting errors when I start the conversion so hopefully someone has a guide or can help.

Thanks!
Chew
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01

Postby Team Cocoon » 13 Mar 2008, 01:55

Hello ,

We normally do not support Expert mode however we have a bit of time so we will try to help you.

We have not yet tried with a HD format here is a good opportunity

First try as below

1)Expert mode

2)Select the file and get the technical info
3)select video output format (mpeg video input format)
4)activate video options by clicking on the red dot ==> green
5)select output codec mpeg2 (same as input)
6) do not fill anything (all other boxes blank) besides x and y for your video aspect and make sure you keep the ratio 16/9 or 4/3 .
There is no need in this case to click on the Ratio check boxes either.
7)click on convert

I you leave audio on red it should use the original audio codec for converting.

Lets see if that works ...

If it doesn't you can fill bitrate and framerate according to oiriginal settings of your file .here is an example of a 4/3 settings in ts
If x and y are entered manually do not check ratio boxes.

Format/String : MPEG-2 Transport
Format/Family : MPEG-2 ==> Video Output Format
FileSize/String : 11.0 MiB
PlayTime/String : 34s 841ms
BitRate/String : 2648 Kbps
FrameRate/String : 25.000 fps ==> (Pal=25) (NTSC =29.97)
Standard : PAL
Chroma : 4:2:0

Interlacement/String : Interlaced_TFF

Bits-(Pixel*Frame) : 1.447

Video #0
Codec/String : MPEG-2 Video ==>Output Video Codec to use
Codec_Profile : Main@Main
Codec_Settings/Matri : Custom
PlayTime/String : 34s 841ms
BitRate/String : 15 Mbps ==> Bitrate
BitRate_Mode : CBR

Width/String : 720 pixel3 ==> x

Height/String : 576 pixel2 ==> y

AspectRatio/String : 4/3 ==>Ratio
We hope that answers your question

Thank you for Letting us know .. Good luck
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm
Chewbie10
Posts: 6
Joined: 11 Mar 2008, 04:20

Postby Chewbie10 » 13 Mar 2008, 02:09

Thanks for getting back to me...

I tried doing it without filling anything, but x and y... I got an error.. Is there anywhere that a log is stored?

Thanks!
Chew
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01

Postby Team Cocoon » 13 Mar 2008, 02:14

Hello Chew you were faster than me go back to what I posted and read again because I edited the post

Image
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm
Chewbie10
Posts: 6
Joined: 11 Mar 2008, 04:20

Postby Chewbie10 » 13 Mar 2008, 02:34

Here's the media info for my TS:

General #0

CompleteName : C:\video01.ts

Format/String : MPEG-4 Transport

Format/Family : MPEG-4

FileSize/String : 114 MiB



Video #0

Codec/String : AVC

Codec/Info : MPEG-4 AVC

Codec_Profile : High@L4.1

Width/String : 1920 pixel3

Height/String : 1088 pixel3

AspectRatio/String : 16/9

PixelAspectRatio : 1.000

DisplayAspectRatio : 1.765



Audio #0

Codec/String : AC3

BitRate/String : 640 Kbps

BitRate_Mode : CBR

Channel(s)/String : 6 channel3

ChannelPositions : Front: L C R, Rear: L R, Subwoofer

SamplingRate/String : 48 KHz

Video0_Delay/String : 11s 650ms
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01

Postby Team Cocoon » 13 Mar 2008, 02:42

I have no idea about
Codec/String : AVC
Codec/Info : MPEG-4 AVC

I will ask Gilles the developper tomorrow...

We will discuss this and get back to you to see if it is supported yet or is still to be included in a future version.

Keep in touch tomorrow or something ..

Good evening.
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm
Chewbie10
Posts: 6
Joined: 11 Mar 2008, 04:20

Postby Chewbie10 » 13 Mar 2008, 02:59

That would be great, Thank you!!!
Chewbie10
Posts: 6
Joined: 11 Mar 2008, 04:20

Postby Chewbie10 » 14 Mar 2008, 03:20

Did you by chance find anything out about this?

Thanks!
User avatar
Cocoon-Dev
Site Admin
Posts: 1152
Joined: 24 Sep 2007, 00:54

Postby Cocoon-Dev » 14 Mar 2008, 07:32

In expert mode select audio codec ac3 for dolby digital 5.1 and let unchecked the box mono or stereo.
For the codec video select mpeg2 bitrate 2000 and x:720 y: 576 frame 25 and select 4:3 to force the good tv format.
Now , for information "to try " because we have not tested for the moment the hd video format (video codec's are not the same).
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm
Team Cocoon
Chewbie10
Posts: 6
Joined: 11 Mar 2008, 04:20

Postby Chewbie10 » 18 Mar 2008, 13:57

That didn't work :(
jaynicks
Posts: 2
Joined: 23 Mar 2008, 23:37
Location: Grand Forks, nd, usa
Contact:

Postby jaynicks » 23 Mar 2008, 23:44

Nice beta! Mes apolgie, mon francais sucks.

Do you want classic beta feedback? Like:

1. I can go to expert mode but not back.

2. Would it be possible to use novice mode to select a type of conversion and then if expert mode is selected to have the fine tuning fields filled in from the non-expert mode selections?

Thanks,

JayNicks
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01

Postby Team Cocoon » 26 Mar 2008, 20:56

Hello and Welcome to our forum,

Sorry for the little delay in replying but over the last few days I was very busy as my wife was having a little baby girl :)

Thank you for your nice comments, we do apreciate and it does indeed encourage us to continue and makes it all worth it.

About your problem :

1) To come back to normal mode just click on the left (film icon) right by expert mode , this should bring you back to the standard easy mode.

2) For your second http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm we discussed it with Gilles (Developper) and we came out to the conclusion that it could be done and in fact would also be very useful to all, so we will probably include this in a future update. Thank you for that http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm as it makes sense.

The only thing is that you would still have to fine tune by yourself but it could make it a shorter process you still would need to know more than average to make sure the selections you make will be adequate.

We are also working on the possibility for to save your typical profiles according to your needs and your satisfaction.

I hope I answered all your questions ,

Have a nice day
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01

Postby Team Cocoon » 27 Mar 2008, 00:08

Unfortunately,

At this stage after verification , ffmpeg does not yet support HD we will keep an eye on it and will include it as soon as available.

Have a good day.
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm

Return to “Resizing & Cropping”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests