Problems with audio getting out-of-sync in converted files

Problems with audio getting out-of-sync in converted files

Postby PBJellyTime » 18 Apr 2009, 22:48

I am in need of some help converting some television video files. I have experimented using several different Video formats (wmv and mov) and several different audio codecs (aac, wmav1, wmav2) and while I don't have any problems with the video... I am having great difficulty keeping the audio in sync.

For example, I have copied the Technical Information for a sample video (below) and no matter what audio settings I try with this file, the audio always becomes out-of-sync towards the end of the converted recording.

Can you give me some help with this?

Thanks!

------------
General
CompleteName : K:\Processed\AmericasNewsroom-84289-0.mpg
Format : MPEG-PS
FileSize/String : 3 Config_Text_FloatSeparator24 GiB
Duration/String : 1h 59mn
OverallBitRate/String : 3 Config_Text_ThousandsSeparator872 Kbps

Video
Format : MPEG Video
Format_Version : Version 2
Format_Profile : Main@Main
Format_Settings_Matrix/String : Standard
Duration/String : 1h 59mn
BitRate_Mode/String : CBR
BitRate/String : 3 Config_Text_ThousandsSeparator411 Kbps
BitRate_Nominal/String : 15 Config_Text_FloatSeparator0 Mbps
Width/String : 704 pixel3
Height/String : 480 pixel3
DisplayAspectRatio/String : 4/3
FrameRate/String : 29 Config_Text_FloatSeparator970 fps3
Colorimetry : 4:2:0
ScanType/String : Interlaced
ScanOrder/String : TFF
Bits-(Pixel*Frame) : 1.481

Audio
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Duration/String : 1h 59mn
BitRate_Mode/String : CBR
BitRate/String : 192 Kbps
Channel(s)/String : 2 channel2
ChannelPositions : L R
SamplingRate/String : 48 Config_Text_FloatSeparator0 KHz
Video_Delay/String : -803ms
PBJellyTime
 
Posts: 3
Joined: 15 Apr 2009, 03:03

Re: Problems with audio getting out-of-sync in converted files

Postby Team Cocoon » 19 Apr 2009, 17:03

Hello and welcome ,

You should try to use profiles and expert mode load the proper profile , in audio options activate the audio sync feature and try with 2 channels since from your data the file is in stereo.

Thank you for letting us know the outcome .

Have a nice day and good luck .
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
 
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01

Re: Problems with audio getting out-of-sync in converted files

Postby PBJellyTime » 19 Apr 2009, 19:04

Team Cocoon wrote:Hello and welcome ,

You should try to use profiles and expert mode load the proper profile , in audio options activate the audio sync feature and try with 2 channels since from your data the file is in stereo.

Thank you for letting us know the outcome .

Have a nice day and good luck .


My expert mode settings have always had the "Audio Sync" box checked -- but the audio still gets out of sync.

That being said, I just did a new conversion by loading the standard "mov 4-3 2pass" profile and the audio still got out of sync towards the end of the video. The "Audio Sync" box was checked and it was set for 2 channels. Do you have any other http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm?
PBJellyTime
 
Posts: 3
Joined: 15 Apr 2009, 03:03

Re: Problems with audio getting out-of-sync in converted files

Postby Team Cocoon » 20 Apr 2009, 03:45

Hello again,

No unfortunately I do not have any http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm at this time and will ask Gilles about this , sometimes this happens depending on the origin of the video , for instance it does happen sometimes with tempencode for some reason . It is also possible that at some point the recording is missing some information if recorded from satellite or digital television ...

Then ffmpeg looses some information needed for sync...

Hope this helps ,

Have a good day
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
 
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01

Re: Problems with audio getting out-of-sync in converted files

Postby Team Cocoon » 21 Apr 2009, 23:59

Hello again ,

We have been discussing your issue with Gilles , here is what you could try in expert mode to solve this ...

From your file we get :
Video_Delay/String : -803ms


In expert mode in video options activate command line and place this command if video delay (begins before) Minus sign : -itsoffset -00:00:00:803
or this one if the video delay is plus sign begins (later) : -itsoffset 00:00:00:803

could perhaps also be (00:00:00:803 needs to be tested ) This command should work on avi and mkv mpeg files, it does not work on mp4 .
Thank you for letting us know if it works .

PS : You can also still enter your preferred profile along with this command.

Good luck
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
 
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01


Return to Expert Users Mode

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron