Why does QMC go online when starting?

Please read this first before posting
tommyb709
Posts: 6
Joined: 18 Jan 2009, 19:03

Why does QMC go online when starting?

Postby tommyb709 » 18 Jan 2009, 19:10

Whenever I start QMC, it goes online. Why? What is it transmitting? Why does it need to be on the internet? Perhaps I am paranoid, but a freeware program that needs to phone home when you start it, especially without a visible update option, makes me nervous.

An explanation would be appreciated. Stopping this behavior would be even more appreciated.
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01

Re: Why does QMC go online when starting?

Postby Team Cocoon » 19 Jan 2009, 00:52

QMC is connecting to check for new version availability and informs you on your application when this is the case

Hope this answers your question.

Have a nice day
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm
tommyb709
Posts: 6
Joined: 18 Jan 2009, 19:03

Re: Why does QMC go online when starting?

Postby tommyb709 » 20 Jan 2009, 03:52

Can the update check be turned off? I cannot find the option.
Thanks.
User avatar
Team Cocoon
Site Admin
Posts: 1301
Joined: 24 Sep 2007, 20:01

Re: Why does QMC go online when starting?

Postby Team Cocoon » 20 Jan 2009, 15:31

Hello ,

No not at this time , we will study a possibility to do so in future versions.

Have a nice day
Team Cocoon
thx for donating
http://www.cocoonsoftware.com/paypaldonate-us.htm

Return to “FAQ Quick Media Converter”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests